Măsuri excepționale ale serviciului din cauza stării de urgență (COVID-19)

Din cauza situației cauzate de starea de urgență ca urmare a răspândirii virusului Covid-19, serviciul oferit de Lola Market este afectat de reducerea orarului magazinelor, de cozile lungi la intrările în supermarketuri și de lipsa unor produse de pe rafturile supermarketurilor. Pentru a garanta cele mai bune servicii, trebuie să reții următoarele aspecte:

1.     Înlocuiri: Din cauza situației de urgență care afectează supermarketurile, cumpărătorul tău personal va înlocui articolele din comandă care nu sunt disponibile în magazin, alegându-le întotdeauna pe cele mai apropiate de ceea ce ai solicitat. Astfel, garantăm că vei primi cel mai mare număr de produse solicitate și vom evita situația în care trebuie să mergi personal la supermarket pentru produsele care îți lipsesc.

2.     Returnări:În prezent, supermarketurile nu acceptă schimburi sau returnări, în principal, din motive ce țin de igienă și de protecția sănătății. Respectând același criteriu, nu putem accepta returnări sau schimburi de produse livrate prin Lola Market.

3.     Schimbări de oră: Comanda ta poate fi afectată de modificări sau de întârzierea livrării. În acest caz, vei primi o notificare. Îți recomandăm să consulți aplicația/mesajele primite prin e-mail pentru a putea confirma.

4.     Anulări:Dacă, indiferent de motiv, ne este imposibil să îți livrăm comanda, te vom anunța. IMPORTANT: suma aferentă comenzii tale nu va fi debitată decât după ce va fi livrată. Când plasezi comanda, banca blochează suma, care se eliberează în cazul unei anulări. În funcție de banca ta, plata efectivă poate dura între 2 și 10 zile lucrătoare.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.