Când se va debita suma aferentă comenzii?

Noi, cei de la Lola Market, facem toate eforturile din punct de vedere tehnic, astfel încât plata să se debiteze în conformitate cu Regulamentul privind plățile online PSD2 (Payment Service Directive, în limba engleză).

Din acest motiv, la finalizarea comenzii, în unele cazuri, ți se va solicita să efectuezi o autentificare în doi pași simpli:

1.- Introdu cardul de credit.

2.- În funcție de banca ta, îți vom solicita să introduci codul pe care îl vei primi prin SMS. În cazul altor bănci, va trebui să confirmi cu ajutorul aplicației băncii sau să utilizezi amprenta digitală. 

Când efectuezi autentificarea, vei vedea o sumă blocată din cuantumul total al comenzii pe extrasul tău bancar. Odată ce cumpărătorul personal va efectua plata comenzii în magazinul fizic, vom debita suma exactă de pe cardul tău și vom debloca ce este în plus, dacă este necesar.

În funcție de banca ta, deblocarea sumei „autorizate” poate dura mai mult sau mai puțin, însă se va efectua cu siguranță. În cazul unor bănci, poate dura între 6 și 9 zile lucrătoare sau este posibil să observi altă deblocare în aceeași perioadă.

3.- Ce se întâmplă dacă un anumit produs nu există în magazin?

Cumpărătorul tău personal te va suna sau îți va trimite un mesaj prin chat, în aplicație, prin care te va informa în legătură cu înlocuirea articolului care nu este disponibil în magazin, cu condiția să fi selectat opțiunea  „Contactează-mă” la „Mod înlocuire”.

Dacă nu dorești să primești apeluri sau mesaje prin chat, asigură-te că ai actualizat în mod corespunzător opțiunea „Mod înlocuire” apăsând butonul: „Dacă nu există produsul, nu cumpăra nimic”,  atunci când plasezi comanda.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.