Cum verific starea comenzii?

Din cauza situației provocate de starea de urgență ca urmare a răspândirii Covid-19, serviciul oferit de Lola Market este afectat de reducerea orarului magazinelor, de cozile lungi de la intrarea în supermarketuri și de lipsa unor produse din stoc.

Dacă în aplicație sau pe site vezi că a fost confirmată comanda ta și deja a trecut ora livrării, iar cumpărătorul tău personal încă nu a inițiat cumpărăturile, comanda a fost afectată de aceste incidente. Facem toate eforturile posibile ca să o primești. Îți vom repartiza altă oră de livrare și îți vom trimite o notificare pe aplicație sau un e-mail. Dacă nu este posibilă livrarea, vom anula comanda și te vom anunța.

În cazul anulării, vom rambursa cuantumul preautorizat de pe card. În funcție de bancă, acest lucru poate dura între 2 și 10 zile lucrătoare.

Dacă încă mai ai nelămuriri, răspunde la acest mesaj și vom încerca să îți răspundem cât mai curând posibil. Din cauza stării de urgență provocate de răspândirea Covid-19 și ca urmare a cererii foarte mari, este posibil ca acest lucru să dureze până la 72 de ore.

Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate.

Did this answer your question? Thanks for the feedback There was a problem submitting your feedback. Please try again later.